Semi-boneless Acorn-fed Shoulder 100% Iberian
Semi-boneless Acorn-fed Shoulder for easy cutting at home. This Semi-boneless Acorn-fed Shoulder 100% Iberian comes from 100% iberian pigs, fed with acorns during the mast-feeding and cured 24 months following the traditional system.
Semi-boneless Acorn-fed Shoulder 100% Iberian Julián Martín already clean and prepared for easy cutting at home.
- We have taken one of the best Shoulders, the Acorn-fed Shoulder 100% Iberian Julián Martín with a curing of 2 years and an initial weight of around 5 kg.
- We have removed the shoulder blade (the upper part of the pork's shoulder) making it easier to cut the piece with a knife and better to use.
- We have removed the rind from the outer layer and the leftover fat.
- We have vacuum packed the piece so that it is ready to cut once opened.
Technical data of the Acorn-fed Shoulder 100% Iberian Julián Martín (easy cutting):
Acorn-fed shoulders coming from 100% iberian pigs (100% iberian parents) raised freely on our farms all their lives.
- Fed with acorns, grasses and natural pastures during mast-feeding (October/ March).
- 2 years of elaboration.
- Cured shoulders which follow Guijuelo's traditional method. Salted by hand in piles, natural drying sheds and cellars.
User reviews of the Acorn-fed Shoulder 100% Iberian Julián Martín:
"Excelente paletilla, jugosa y muy sabrosa. Todo un acierto. 100% recomendable". Poppy, Madrid.
"La paleta está prácticamente consumida. Está deliciosa y aunque somos sólo dos en casa, ha durado poco, aunque no lo dudaba ya que he ido a la visita de su fábrica hace dos años y salimos todo el grupo encantado". Ana, Valladolid.
"Pues tengo que comunicarles que la paleta está estupenda (y todavía queda), es más, aún no le he dado la vuelta, aunque es cierto que ya le queda poco para dársela…..". Antonio López. Madrid.
"En mi caso aún me queda para un par de raciones o tres, pero la verdad es que ya queda poquito, la vamos cundiendo para que dure todo lo posible ;). No soy un gran experto en jamones, pero puedo calificar su producto como excelente, de lo mejor que hemos probado, Aprovecho hasta el tocino para hacer alcachofas o guisantes, que quedan riquisimos. Sin duda repetiremos. Un saludo y muchas gracias". - Enrique y Rosa - Valladolid (ESPAÑA)
"100% recomendable! gran calidad y servicio. Repetire! - Luis – Madrid
"Aún no está consumida pera esta a punto de acabarse. Nuestra valoración es muy positiva, tanto el punto de curación, como el sabor como el olor que deja en la cocina,...es genial. Era la primera paleta entera que comprabamos para cortar en casa y nuestra hija de 3 años solo quiere jamón del que se corta....". Loli, Barcelona.
"Muy buena! Me ha gustado la paletilla, no ha durado ni dos semanas, seguro que compro otra paletilla, muy buena la marca y el trato". Tobías– Madrid.
Explanatory video of the Acorn-fed Shoulder 100% Iberian Julián Martín:
https://www.youtube.com/watch?v=UVxwgJ2SA2A
Differences between an Acorn-fed Shoulder 100% Iberian and an Iberian Acorn-fed Shoulder:
https://www.youtube.com/watch?v=AHdFLyE_oOY
Why buy directly from Julián Martín's store?:
In Julián Martín, we are manufacturers who have been specialized for 3 generations exclusively in the production of high quality Iberian Ham and Sausages. We have maintained a tight product quality policy for more than 80 years. See our quality commitment.
We have kept the traditional manufacturing process almost unchanged: the quality of Iberian ham is only achieved with exceptional raw materials, a special climatology and time, a long period of time...
We would be pleased to solve you any doubt. For more information you can contact us at +34 923 581 151 or by e-mail tienda@julianmartin.es